Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2018 12:43 - ДЖЕНДЪРАСТКИ СМЕТКИ БЕЗ КРЪЧМАР - Симеонов и Цветанов в тайна договорка за Истанбулската конвенция
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 734 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 11.02.2018 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЯВНО МНОГО УМНАТА АГИТКА НА ГЕРБ Е РЕШИЛА НЕ ПРОСТО ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НО ДА ПОВЛЕЧЕ КЪМ ДЪНОТО И ПИШМАН НАЦИОНАЛИСТА
АБЕ ТИЯ НЕ РАЗБИРАТ ЛИ КАКВО Е ГНЯВ БОЖИ ГНЯВ НАРОДЕН?!  Актуално За тайна договорка между Валери Симеонов и Цветан Цветанов в подкрепа на Истанбулската конвенция в Народното събрание научи „Гласове“ от парламентарни източници. В замяна на поетия от Симеонов ангажимент за пробив в позицията на Обединените патриоти, той получил твърдо обещание да сложи личен свой кандидат за министър на туризма, след като Николина Ангелкова оглави Министерството на транспорта, което ще бъде освободено от Ивайло Московски. image

 Лентата |  10/02/2018
За тайна договорка между Валери Симеонов и Цветан Цветанов в подкрепа на Истанбулската конвенция в Народното събрание научи „Гласове“ от парламентарни източници. В замяна на поетия от Симеонов ангажимент за пробив в позицията на Обединените патриоти, той получил твърдо обещание да сложи личен свой кандидат за министър на туризма, след като Николина Ангелкова оглави Министерството на транспорта, което ще бъде освободено от Ивайло Московски.

На пазената в пълна секретност среща между Цветан Цветанов и Валери Симеонов в края на януари, Симеонов е поел ангажимент „да извади 5-6 от своите депутати“ по време на гласуването на Истанбулската конвенция, като по този начин осигури мнозинство за ратификацията. Цветанов заявил, че ГЕРБ не са се отказали да я наложат, а само изчакват да мине известно време и да утихне народното недоволство. Според източниците на "Гласове", има твърдо поет ангажимент Истанбулската конвенция да бъде гласувана до месец юни в рамките на европредседателството.  

В замяна на поетия от Валери Симеонов ангажимент за пробив в позицията на Обединените патриоти, той получил твърдо обещание да сложи свой кандидат на поста министър на туризма. Според източниците на „Гласове“, Симеонов бил допълнително "мотивиран" от Цветанов и Борисов след трагедията в семейството на транспортния министър Ивайло Московски, който се очаква да освободи поста на предстоящо гласуване в Народното събрание. Междувременно обаче Борисов подготвя именно Ангелкова да поеме Министерството на транспорта, тъй като тя е известна като изключително изпълнителна и ще трябва да довърши няколко ключови проекта в новото си министерство в полза на фирми, близки до ГЕРБ. Тази информация се потвърждава и от източник от Министерството на туризма, според който Ангелкова преди дни наредила спешно да й бъде предоставен устройствения правилник на транспортното министерство, тъй като много бързо трябвало да се запознае със структурата и функциите на ведомството. 
Красимир Каракачанов обаче бързо разбрал за тайно подготвяното предателство на Симеонов и веднага поискал обяснение за задкулисните действия на коалиционния си партньор. „Кой ти е дал право да поемаш такива ангажименти, след като сме обещали пред цяла България да гласуваме срещу Конвенцията?“, избухнал лидерът на ВМРО на среща със Симеонов преди две седмици. След разразилия се огромен скандал, двамата не са се виждали и оттогава общували само през медиите.
Според нашите източници това била истинската причина за острите реплики, които двамата лидери на Патриотите си размениха от ефира на две телевизии. Пред "България он еър" Валери Симеонов нарече "глупотевина" идеята на Красимир Каракачанов за референдум за гей браковете и джендър идеологията. Симеонов, който е лидер на НФСБ, заяви, че няма да подкрепи предложението на лидера на ВМРО за такова допитване. "Няма да приема някой да ми дава акъл през медиите! Да беше говорил с мен, преди да се изплющи", рязко отговори Каракачанов в интервю по Нова телевизия.
Каракачанов светкавично лансирал идеята за този референдум, веднага след като разбрал за тайната сделка между Симеонов и Цветанов, според източниците на "Гласове". "Този път разломът между двамата е наистина сериозен, защото въпреки че неведнъж публично е защитавал Валери, на Каракачанов вече му е писнало от злобата и предателствата на Симеонов. А точно за Истанбулската конвенция пък няма никакво намерение да отстъпва и е заявил, че ако се стигне до гласуване всичките 11 депутати на ВМРО ще бъдат в залата и ще гласуват против", коментираха пред "Гласове" запознати с делата на Патриотите. Според тях Волен Сидеров се опитвал да балансира, за да не бъде подложена на риск коалицията с ГЕРБ, но за Истанбулската конвенция той също бил категорично против и щял да гласува с Каракачанов.   
На свой ред обаче Симеонов свикал депутатите от НФСБ на сбирка и държал двучасова реч, в която ги настройвал срещу партньорите им от ВМРО и лично срещу Каракачанов, научи „Гласове“ от отлично информирани източници.  "Валери е побеснял, той направо води коалицията „Обединени патриоти“ към разпад, страхуваме се, че така може да се стигне дори до разрив и разпад на управляващото мнозинство и до предсрочни избори веднага след Европредседателството“, заявил един от присъствалите депутати пред нашите източници.  

***
Източник: glasove.com

Валери Симеонов за "Гласове": Пишете пълни глупости! Автор: Гласове 
"Това са глупости! Не е имало никаква среща. Пишете пълни глупости. Как ме виждаш да подкрепям Истанбулската конвенция?! Пълни глупости!" Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира пред "Гласове" информацията, че на среща с Цветан Цветанов е обещал да помогне за гласуването на Истанбулската конвенция в Народното събрание.

 

image 

 

"Гласове" публикува информация, позовавйки се на свои източници, че в края на януари Цветан Цветанов и Валери Симеонов са провели среща, посветена на Истанбулската конвенция. Според източниците ни Симеонов е поел ангажимент „да извади 5-6 от своите депутати“ по време на гласуването на Конвенцията, като по този начин осигури мнозинство за ратификацията. Цветанов заявил, че ГЕРБ не са се отказали да я наложат, а само изчакват да мине известно време и да утихне народното недоволство. Според източниците на "Гласове", има твърдо поет ангажимент Истанбулската конвенция да бъде гласувана до месец юни в рамките на европредседателството. 

 

Красимир Каракачанов обаче  разбрал за срещата и веднага поискал обяснения от коалиционния си партньор. „Кой ти е дал право да поемаш такива ангажименти, след като сме обещали пред цяла България да гласуваме срещу Конвенцията?“, избухнал лидерът на ВМРО на среща със Симеонов преди две седмици. След разразилия се огромен скандал, двамата не са се виждали и оттогава общували само през медиите.

 

Според нашите източници това била истинската причина за острите реплики, които двамата лидери на Патриотите си размениха от ефира на две телевизии. 

 

Свързани текстове:

Симеонов и Цветанов в тайна договорка за Истанбулската конвенция. ВМРО и Каракачанов бесни от предателството

 

 


 



Гласувай:
6



1. ivo1 - Симеонов, Сидеров, и герб на сле...
11.02.2018 13:03
Симеонов,Сидеров,и герб на следващите избори ще са история.Те това демонстрират с действията и изказванията си!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073040
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031